Previous Thread
Next Thread
Print Thread
need to replace my garage door opener #2925996
05/23/21 09:55 PM
05/23/21 09:55 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 12,696
md
M
mopars4ever Offline OP
I Live Here
mopars4ever  Offline OP
I Live Here
M

Joined: Jan 2003
Posts: 12,696
md
Any advice on what one to get for a replacement? My old door is 16 wide. It has a 1/2 hp overhead door( python2} chain drive that is about 24 years old and no longer working.

Re: need to replace my garage door opener [Re: mopars4ever] #2925999
05/23/21 10:06 PM
05/23/21 10:06 PM
Joined: Nov 2007
Posts: 21,211
Kirkland, Washington
Pacnorthcuda Offline
Too Many Posts
Pacnorthcuda  Offline
Too Many Posts

Joined: Nov 2007
Posts: 21,211
Kirkland, Washington
Liftmaster.

Re: need to replace my garage door opener [Re: Pacnorthcuda] #2926009
05/23/21 10:34 PM
05/23/21 10:34 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 7,792
Highland, MI.
Sunroofcuda Offline
master
Sunroofcuda  Offline
master

Joined: Jan 2003
Posts: 7,792
Highland, MI.
Originally Posted by Pacnorthcuda
Liftmaster.


X2. Liftmaster belt drive. If Stu was still with us, he'd say the same. Check Sears - the old 1/2 HP belt drive of theirs used to be made by Liftmaster - said it on the box - that's what I bought. I've had NO issues with mine for 16 years.


No Man With A Good Car Needs To Be Justified
Re: need to replace my garage door opener [Re: Sunroofcuda] #2926026
05/24/21 12:37 AM
05/24/21 12:37 AM
Joined: Feb 2003
Posts: 8,893
Someplace you aren't
S
SomeCarGuy Offline
master
SomeCarGuy  Offline
master
S

Joined: Feb 2003
Posts: 8,893
Someplace you aren't
Yep those are the winner. Get the nice one with the WiFi. You’ll use that more than you’d think. I miss it after moving to a house without it. New place has an old lift master that’s good, and has a genie that is louder and sounds clunkier than the lift master.


I want my fair share
Re: need to replace my garage door opener [Re: SomeCarGuy] #2926042
05/24/21 06:51 AM
05/24/21 06:51 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 12,696
md
M
mopars4ever Offline OP
I Live Here
mopars4ever  Offline OP
I Live Here
M

Joined: Jan 2003
Posts: 12,696
md
Ok, thanks for the advice.

Re: need to replace my garage door opener [Re: mopars4ever] #2926071
05/24/21 09:13 AM
05/24/21 09:13 AM
Joined: Feb 2003
Posts: 1,045
Massillon, Ohio
C
cudatom Offline
super stock
cudatom  Offline
super stock
C

Joined: Feb 2003
Posts: 1,045
Massillon, Ohio
My Genie is 20 plus yrs old. The only thing I've replaced is the travel limiter. Is it noisy yes I don't care. It works flawlessly. Hell when my kids were little the would hang on to the door and use as a lift. Though my head was going to explode the first time I saw it. Learned they had been doing it for yrs after school.

Re: need to replace my garage door opener [Re: cudatom] #2926099
05/24/21 11:08 AM
05/24/21 11:08 AM
Joined: Feb 2014
Posts: 1,291
central il.
S
second 70 Offline
pro stock
second 70  Offline
pro stock
S

Joined: Feb 2014
Posts: 1,291
central il.
If it's a torsion spring door get a liftmaster 8500. Mounts on end of torsion shaft and gets rid of everything else leaving ceiling clean. Stu loved em. Hard to see but it's the small black box on left on wall behind bike. I have one on the 16ft front garage door too. Comes with a bluetooth light that plugs in where old opener was installed. I have both on same signal so when either door opens or you trip motion detector on wall panel the both come on together. Bright enough to go in and out of garage without turning on any lights. You can see it between the led fixtures.

IMG_1751-1.jpg
Last edited by second 70; 05/24/21 11:16 AM.
Re: need to replace my garage door opener [Re: cudatom] #2926103
05/24/21 11:10 AM
05/24/21 11:10 AM
Joined: Jan 2010
Posts: 525
Los Osos, Ca
C
CKessel Offline
mopar
CKessel  Offline
mopar
C

Joined: Jan 2010
Posts: 525
Los Osos, Ca
I'm using the Liftmaster direct drive/jackshaft, 8500, units with the wifi capability. Nice units that mount on the wall to the side of the door. This free's up the space lost by the usual lift units.


Carl Kessel
Re: need to replace my garage door opener [Re: CKessel] #2926706
05/25/21 11:22 PM
05/25/21 11:22 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,598
Canada -- Posts: 4034 -Registe...
5
5thAve Offline
Doesn't care what this says anyway
5thAve  Offline
Doesn't care what this says anyway
5

Joined: Jan 2003
Posts: 3,598
Canada -- Posts: 4034 -Registe...
Im guess you last two guys were writing your replies at the same time. With the same suggestion and reason.

Our trusty old Stanley has been doing it's thing on our door since the 80s drive

Last edited by 5thAve; 05/25/21 11:28 PM.
Re: need to replace my garage door opener [Re: 5thAve] #2926721
05/26/21 12:19 AM
05/26/21 12:19 AM
Joined: Feb 2010
Posts: 17,486
Granite Bay
Frankenduster Offline
I Live Here
Frankenduster  Offline
I Live Here

Joined: Feb 2010
Posts: 17,486
Granite Bay
One thing you may notice is that the instructions for the Liftmaster treat the reader like a seasoned installer. Vague instructions, steps not clearly defined, wording is not clear to a layman either.
Excellent product, terrible instructions.

Re: need to replace my garage door opener [Re: Frankenduster] #2926787
05/26/21 10:27 AM
05/26/21 10:27 AM
Joined: Jan 2010
Posts: 525
Los Osos, Ca
C
CKessel Offline
mopar
CKessel  Offline
mopar
C

Joined: Jan 2010
Posts: 525
Los Osos, Ca
And their tech/help department blows. We tried putting the camera's in but could not get them to synch up. Got the run around from tech plus crickets. Its an ongoing problem with Chamberlin from what I've read online. Sell the product but play dumb after.


Carl Kessel
Re: need to replace my garage door opener [Re: SomeCarGuy] #2926827
05/26/21 11:06 AM
05/26/21 11:06 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 12,663
East Bay, N. Cal.
calmopar Offline
I Live Here
calmopar  Offline
I Live Here

Joined: Jan 2003
Posts: 12,663
East Bay, N. Cal.
Originally Posted by SomeCarGuy
Yep those are the winner. Get the nice one with the WiFi. You’ll use that more than you’d think. I miss it after moving to a house without it. New place has an old lift master that’s good, and has a genie that is louder and sounds clunkier than the lift master.


There are 3rd party wifi retrofit kits you can get for $20-30, check Amazon.


Trying to enjoy life!
Re: need to replace my garage door opener [Re: calmopar] #2926835
05/26/21 11:17 AM
05/26/21 11:17 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 14,539
north of coder
moparx Offline
"Butt Crack Bob"
moparx  Offline
"Butt Crack Bob"

Joined: Sep 2003
Posts: 14,539
north of coder
Stu recommended liftmaster belt drives to me for my 9 foot doors. they work great !
i sure miss that guy !
angel

Re: need to replace my garage door opener [Re: second 70] #2926849
05/26/21 11:33 AM
05/26/21 11:33 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 21,491
Trumussia
J
jcc Offline
If you can't dazzle em with diamonds..
jcc  Offline
If you can't dazzle em with diamonds..
J

Joined: Dec 2003
Posts: 21,491
Trumussia
My daughter installed the shaft mounted opener, not sure of the brand. They love it, it's a much cleaner look/installation, she has battery BU since in a hurricane zone, and a number of other features, with a nice robust separate solenoid dead bolt lock. She lives in a rather upscale neighborhood, and the permit inspector had oddly never seen one, but was impressed.

I will use the same on my door upgrade soon.

Last edited by jcc; 05/26/21 11:34 AM.

If you can't dazzle them with diamonds, don't waste your time, because nothing will
Re: need to replace my garage door opener [Re: CKessel] #2927772
05/28/21 04:15 PM
05/28/21 04:15 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 73,613
U.S.S.A.
JohnRR Offline
I Win
JohnRR  Offline
I Win

Joined: Jan 2003
Posts: 73,613
U.S.S.A.
Originally Posted by CKessel
I'm using the Liftmaster direct drive/jackshaft, 8500, units with the wifi capability. Nice units that mount on the wall to the side of the door. This free's up the space lost by the usual lift units.


I'm going to switch to an 8500 but have no desire to connect anything that someone could possibly hack into to gain access in to my house.


running up my post count some more .






Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1