Previous Thread
Next Thread
Print Thread
help my car is in limp mode! #2646361
04/18/19 08:29 AM
04/18/19 08:29 AM
Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
68DART360 Offline OP
mopar
68DART360  Offline OP
mopar

Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
I have a 2006 Chrysler 300 Srt8. It is in limp mode. Will not shift out of first gear and only goes up to 3k. The back story is I installed a Tranzformer box from zautomotive. This thing alows you to change lots of things from shift points and firmness to using the cruise control stick to lock the front brakes for a burnout. All was well, the installation went fine and everything worked, until recently. I had no line lock feature. You check the connection by putting the car in autostick one and pulling back on the cruise control stick to check the connections are good on the can bus wires. Well, no auto stick one and it slams into drive. CEL blinks and the traction control, abs lights are on. I have a diablosport tuner which reads codes. The only one I have seen is p0700. I cleared the code and everything is still wacked out. Where do I start? I removed the box but the t-taps used to make the various connections are still hooked up. I don't want to take it to the dealer. Can anyone help me track down the issue? TIA

Re: help my car is in limp mode! [Re: 68DART360] #2646425
04/18/19 10:56 AM
04/18/19 10:56 AM
Joined: Apr 2003
Posts: 2,451
Tulsa, Oklahoma
340Cuda Offline
top fuel
340Cuda  Offline
top fuel

Joined: Apr 2003
Posts: 2,451
Tulsa, Oklahoma
If it was mine I would disconnect the battery and let it sit for a while, hoping when I reconnected the battery and started it back up all the computers would restart.

Have you talked to zautomotive?

Re: help my car is in limp mode! [Re: 340Cuda] #2646448
04/18/19 11:53 AM
04/18/19 11:53 AM
Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
68DART360 Offline OP
mopar
68DART360  Offline OP
mopar

Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
I disconnected the battery. I have not tried starting the car yet. I want to have my laptop hooked up to the trazformer to see what info I can see.. Zautomotive blames everything on the connections. I hate t-taps so I ordered new connectors to eliminate any wiring connection problems.

Re: help my car is in limp mode! [Re: 340Cuda] #2646450
04/18/19 11:56 AM
04/18/19 11:56 AM
Joined: Jun 2015
Posts: 201
Northeast Indiana
7
73DAD Offline
enthusiast
73DAD  Offline
enthusiast
7

Joined: Jun 2015
Posts: 201
Northeast Indiana
Did it happen to go into limp mode after filling the gas tank? Also, have you ever replaced the battery in the key fob?

My '06 r/t went into limp mode the way you are describing. The common causes I saw online were the key fob battery and the fuel tank vent. Mine turned out to be the vent.

Re: help my car is in limp mode! [Re: 73DAD] #2646466
04/18/19 12:40 PM
04/18/19 12:40 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
68DART360 Offline OP
mopar
68DART360  Offline OP
mopar

Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
Have not filled the car recently. Key fob battery works. I'm hoping that removing the tranzformer solves the problem.as a last resort

Re: help my car is in limp mode! [Re: 68DART360] #2646531
04/18/19 04:50 PM
04/18/19 04:50 PM
Joined: Dec 2009
Posts: 10,653
in a cattle trailer down by th...
G
Guitar Jones Online laugh2
I Live Here
Guitar Jones  Online laugh2
I Live Here
G

Joined: Dec 2009
Posts: 10,653
in a cattle trailer down by th...
You said you already removed the box. I love how people ask for help and then do whatever they were going to do anyway. laugh2


I never learned to count my blessings, I choose instead to live inside my disasters.

The Scamp is sold, now just two old trucks and one new one.
'92 D250 Club Cab CTD, 47RH conversion, pump tweaks, injectors, rear disc and hydroboost conversion.
'74 W200 Crew Cab 360, NP435, D44, D60 and NP205 divorced transfer case. Magnum 5.2 MPI and NV4500 coming soon.
2019 1500 Long Horn Crew Cab 4WD, 5.7 Hemi!
Re: help my car is in limp mode! [Re: Guitar Jones] #2646546
04/18/19 05:29 PM
04/18/19 05:29 PM
Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
Supercuda Offline
About to go away
Supercuda  Offline
About to go away

Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
Little late now, but I don't buy from a place that uses z in place ov s.

it'z ztupid


They say there are no such thing as a stupid question.
They say there is always the exception that proves the rule.
Don't be the exception.
Re: help my car is in limp mode! [Re: Guitar Jones] #2646571
04/18/19 06:27 PM
04/18/19 06:27 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
68DART360 Offline OP
mopar
68DART360  Offline OP
mopar

Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
thanks for the constructive feedback. just what I was looking for jackass! This site has become like everything else. A bunch of retards that think they are comedians with mechanical engineering degrees. I thought this was a question and answer forum I asked a question and get wisecracks from a bunch of guys with high school attitudes and intelligence to match. Go rip on somebody else

Last edited by 68DART360; 04/18/19 06:32 PM. Reason: additional thought
Re: help my car is in limp mode! [Re: 68DART360] #2646572
04/18/19 06:29 PM
04/18/19 06:29 PM
Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
Supercuda Offline
About to go away
Supercuda  Offline
About to go away

Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
Originally Posted by 68DART360
thanks for the constructive feedback. just what I was looking for jackass


got mirror?

Anything that uses a tap to connect to your factory wiring ought to have been clue number two for you.

Your probably the kind of genius that cuts the factory connector off the radio harness and uses wire nuts to attach some POS aftermarket radio in too.






They say there are no such thing as a stupid question.
They say there is always the exception that proves the rule.
Don't be the exception.
Re: help my car is in limp mode! [Re: Supercuda] #2646574
04/18/19 06:36 PM
04/18/19 06:36 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
68DART360 Offline OP
mopar
68DART360  Offline OP
mopar

Joined: Aug 2003
Posts: 498
Easton, PA
here we go keep it coming....................................get in your supercuda and hit the road i'm done with this site

Re: help my car is in limp mode! [Re: 68DART360] #2646575
04/18/19 06:38 PM
04/18/19 06:38 PM
Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
Supercuda Offline
About to go away
Supercuda  Offline
About to go away

Joined: Sep 2007
Posts: 14,889
up yours
At least I can drive my ride. have fun walking Wile E. Coyote.


They say there are no such thing as a stupid question.
They say there is always the exception that proves the rule.
Don't be the exception.
Re: help my car is in limp mode! [Re: 68DART360] #2646577
04/18/19 06:42 PM
04/18/19 06:42 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 30,221
Grand Prairie,Texas
stumpy Offline
I Win
stumpy  Offline
I Win

Joined: Jan 2003
Posts: 30,221
Grand Prairie,Texas
Bye Bye we won't miss you a bit jerkamer.

Re: help my car is in limp mode! [Re: stumpy] #2646704
04/19/19 07:52 AM
04/19/19 07:52 AM
Joined: Mar 2006
Posts: 7,654
MI, usa
dvw Offline
master
dvw  Offline
master

Joined: Mar 2006
Posts: 7,654
MI, usa
I'm not sure how many wires you had to tap into. If it were me I would go to each one of those circuits. Disconnect both ends of each circuit. Check each for continuity, short to another circuit, short to ground. We like to connect power at one end of each circuit and then connect a load to the other end (headlamp bulb works well). If the bulb lights when you run power thru each individual circuit it's ability to carry current is assured. Don't forget to test the harness you removed as well. My bet you'll find your issue. My job is diagnosing prototype car wiring at the Chrysler tech center.
Doug


Advertisement
Moparts Newest Topics
blower resister??
by rhad. 07/23/19 11:26 PM
0.020" under SB connecting rod bearing - suggestions?
by Diplomat360. 07/23/19 10:07 PM
Fired up the new 512 build
by HDNMOPERS. 07/23/19 08:52 PM
Bell Housing Issues? HELP!!!
by Black 69 Beeper. 07/23/19 08:29 PM
Speaking of morons
by 3hundred. 07/23/19 07:19 PM
WOW, it only took 2-1/2 months - ATI
by Superfreak. 07/23/19 07:05 PM
Moparts Recent Posts
1970 charger 318 - 22k miles
by RoadRunnerLuva. 07/24/19 01:57 AM
Best place in US to start over...?
by srt. 07/24/19 01:49 AM
1971 Gran Coupe - 21k miles
by RoadRunnerLuva. 07/24/19 01:43 AM
'68 Coronet 500
by RoadRunnerLuva. 07/24/19 01:28 AM
70-74 cuda dogleg
by MoparMike1974. 07/24/19 01:13 AM

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1